Våra bagare

HUNDRATALS ÅR AV ERFARENHET.

Våra bagare här på Skedvi Bröd har tillsammans flera hundra års erfarenhet av att baka knäckebröd. Helt otroligt. Då är det inte konstigt att det blir världens bästa bröd. Och vore det inte för bagarna som jobbat här i fabriken sedan urminnes tider skulle vi naturligtvis aldrig ha startat upp det här på nytt. Vi menar, det är inte direkt gjort i en handvändning att lära upp några nya…

Skedvi Bröd är fortsättningen på en lång hantverkstradition.

JOEL

BAGARE
Joel är vår alldeles egen hårda mjukis! Med sitt långa skägg, hästsvans, knuttejacka och breda Skedvimål (Skävemål) kan man förledas att tro att han är en farlig kille. Vi som känner honom vet att det är precis tvärtom. Han är dessutom fullständigt oumbärlig tack vare att han vet precis allt om det mekaniska.

JOCKE

BAGARE
Jocke är vår spelevink. Det är han som står för skämten som kan få vem som helst att rodna, men när det krävs så verkar han åtminstone fullständigt seriös och reflekterande. Han har huvudet på skaft och ansvarar därför för sånt som vi andra inte klarar, som t ex HACCP (Säkerhetssystem för livsmedel) och brandskydd.

LEIF

BAGARE
Leif är arbetshästen som tar sig an alla uppgifter med outsinlig kraft och entusiasm. Vad i hela världen vi skulle göra utan honom är det ingen som vet. Leif klarar allt. Oavsett om det handlar om att grädda perfekta bröd, rycka in som butiksbiträde, måla om en skylt eller laga ett läckande rör. Leif har varit hos oss i fabriken under hela perioden då det inte bakades bröd här och vi kan inte säga det nog många gånger: Utan Leif hade vi aldrig orkat ro detta i land!

INGE

BAGARE
Inge har varit bagerichef i fabriken i Stora Skedvi länge, länge. Alltså på den tiden då våra föregångare (ni-vet-vilka) fortfarande stod för knäckebrödsproduktionen här i byn. Tack vare det har han ju fullständig koll på alla processer i bageriet, och är den som vet när det saknas ett gram salt, om luftfuktigheten är för låg i torkrummet eller om vädret är optimalt för jäsningen.

MATS

BAGARE
Mats är en jonglör med brödspaden och har som de flesta här i bageriet, gräddat knäckebröd omkring 30 år. Det är dessutom han som sågar och hanterar vår viktiga gran- och tallved för brinnande livet. Ibland spelar han hård och butter men hans humor och hjärta av guld lyser alltid snabbt igenom gangsterfasaden.

MONICA

BAGARE
Monica packar bröd som ingen annan - fem kakor och en gnutta kärlek utlovas. Förutom det jobbar hon vid uppslagsmaskinen och ser till att våra lokaler är städade. Efter 30 år på samma fabrik så säger hon ofta att hon tycker att arbetsdagarna går fort!

andreas@limeloop.seVåra Bagare