Våra bagare

HUNDRATALS ÅR AV ERFARENHET.

Våra fyra först anställda bagare här på Skedvi Bröd har tillsammans 134 års erfarenhet av att baka knäckebröd. Tänk er -134 år! Helt otroligt. Då är det inte konstigt att det blir världens bästa bröd. Och vore det inte för bagarna som jobbat här i fabriken sedan urminnes tider skulle vi naturligtvis aldrig ha startat upp det här på nytt. Vi menar, det är inte direkt gjort i en handvändning att lära upp några nya…

JOEL

BAGARE
Joel är vår alldeles egen hårda mjukis! Med sitt långa skägg, hästsvans, knuttejacka och breda Skedvimål (Skävemål) kan man förledas att tro att han är en farlig kille. Vi som känner honom vet att det är precis tvärtom. Han är dessutom fullständigt oumbärlig tack vare att han vet precis allt om det mekaniska.

JOCKE

BAGARE
Jocke är spelevinken och kameleonten. De allra grövsta skämten som kan få vem som helst att rodna kommer från honom. Men när det krävs verkar han fullständigt seriös och reflekterande (vi vet förstås att han bara låtsas). Han har huvudet på skaft och måste därför ansvara för en del av det som vi andra hävdar att vi inte klarar. T ex HACCP, brandskydd och annat (och då vet inte han att det är vi andra som låtsas för att slippa).

LEIF

BAGARE
Leif är arbetshästen som tar sig an alla uppgifter med outsinlig kraft och entusiasm. Vad i hela världen vi skulle göra utan honom är det ingen som vet. Leif klarar allt. Oavsett om det handlar om att grädda perfekta bröd, rycka in som butiksbiträde, måla om en skylt eller laga ett läckande rör. Leif har varit hos oss i fabriken under hela perioden då det inte bakades bröd här och vi kan inte säga det nog många gånger: Utan Leif hade vi aldrig orkat ro detta i land!

INGE

BAGARE
Inge har varit bagerichef i fabriken i Stora Skedvi länge, länge. Alltså på den tiden då våra föregångare (ni-vet-vilka) fortfarande stod för knäckebrödsproduktionen här i byn. Tack vare det har han ju fullständig koll på alla processer i bageriet, och är den som vet när det saknas ett gram salt, om luftfuktigheten är för låg i torkrummet eller om vädret är optimalt för jäsningen.

andreas@limeloop.seVåra Bagare