Lager1
Lager2
Lager7
Lager3
Lager4
Lager5
Lager6
Lager8
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Gårdsplanen

GÅRDSPLANEN FÖRSTA SOMMAREN

Containrar, kafé
och växthus

Sommartid öppnar vi upp vår gårdsplan som kantats med containers. De har guppat på världshaven, landat i Stora Skedvi och fyllts med diverse trevligheter. Här kan du shoppa pinaler och pryttlar till hemmet och trädgården. Kulturella inslag dyker upp och varierar från år till år. Under premiärsommaren 2021 fanns en pop up-butik från Carl Larsson-gården och en fotoutställning. Här finns också vårt kafé där du kan fika på Skäve-vis. I änden av gårdsplanen finns kronan på verket, växthuset. En sån växtkraft!

En känsla av att befinna sig på sydligare breddgrader infinner sig gärna här ute. Vår gårdsplan bjuder in till avslappnat och trivsamt häng. Välkommen att flanera runt, smakuppleva, shoppa och trivs.

VÄXTHUSET

De senaste åren har efterfrågan och vår längtan efter det som grönskar blivit större. Parallellt har visionen funnits om att kunna ta vara på spillvärmen från de vedeldade ugnarna i knäckebrödsbageriet. En kombination av de båda känns självklar - och nu är vi en bra bit på väg i vårt växthus.

Här spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. Självklart finns de att köpa tillsammans med annat smått och gott! I restaurangen finns det ätbara på tallrikarna och blommorna pryder borden. Att följa årets säsonger är rätt filosofi när det gäller odling, tycker Jenny som driver växthuset, och det stämmer förstås bra med vårt tankesätt i stort. Välkommen att inhandla det sköna och gröna vart efter det växer!

SOMMARKAFÉ

I kaféet serveras matiga knäckemackor, kaffe och den ljuvliga glassen från Stora Skedvi Mejeri. Här kan du toppa din favoritsmak med specialaren knäckebrödsströssel. Utbudet varierar och emellanåt finns även andra godsaker, till exempel från Stora Skedvi Mejeri här i fabriken och byns andra bageri, Kanel & Kummin (varierar utefter deras öppettider).

Vårt kafé inryms i några av containrarna och du kan sitta utomhus eller under tak.

 

Lager 13

Jenny Kangas som driver växthuset ser redan fram emot nästa år, då utbudet kommer att vara ännu större med mer blommor, växter och grönsaker.

Lager 11

Carl Larsson-gården hade sin Pop-Up försäljning i en av containrarna, där du kunde köpa pussel, böcker, servetter och annat smått och gott.