Lager3
gard1
Lager1
Lager7
Lager5
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Gårdsplanen

GÅRDSPLANEN tredje SOMMAREN

VÄXTHUS, sommarkafé
och Containrar

Sommartid öppnar vi upp vår trivsamma gårdsplan som kantats med containrar. De har guppat på världshaven, landat i Stora Skedvi och fyllts med diverse trevligheter. Här kan du inspireras och shoppa till hemmet och trädgården. Kulturella inslag dyker upp och varierar från år till år. Här finns också vårt sommarkafé med fika på Skäve-vis. I änden av gårdsplanen finns kronan på verket, växthuset.

Här ute kan du flanera, inspireras, uppleva smaker och shoppa. Välkommen till vår gårdsplan med trivsamt häng som för tankarna till sydliga breddgrader.

VÄXTHUSET

I växthuset spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. Ute på gårdsplanen hittar du också perenner, buskar, träd, jord, frön och annat som gör trädgårdslivet ännu roligare.

I år testas microgrönt för första gången. Dessa små gröna ljuvligheter som sätter både smak och piff på maten och mackan. Förhoppningen är att kunna förse restaurangen likväl som våra besökare, som vill ha extra krydda på maten.

Att följa årets säsonger är rätt filosofi när det gäller odling, tycker Jenny som driver växthuset, och det stämmer förstås bra med vårt tankesätt i stort. Välkommen att inhandla det sköna och gröna vart efter det växer!

SOMMARKAFÉ

I kaféet serveras fika på Skäve-vis. Den ljuvliga glassen från mejeriet i fabriken, har en självklar plats. En trappa ner i mejeriet tillverkas den och kommer i välkända smaker och med en och annan överraskning. Vad vi vet, är vi ensamma i världen om att ha Knäckebrödsglass! Till kaffet finns också enkelt fikabröd levererat från byns bageri Kanel och Kummin. 

I restaurangen serveras lunch kl 11-15 för dig som är hungrigare än så. Vårt kafé har öppet kl 11-17 under sommarmånaderna. Det inryms i några av containrarna och du kan sitta utomhus eller under tak.

 

besok_s1

Välkommen till oss på Skedvi Bröd.

gard_s2

Missa inte Stora Skedvi Mejeris egengjorda glass! Vi tipsar - testa knäckebrödsglassen!