Lager3
gard1
Lager1
Lager7
Lager5
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Gårdsplanen

GÅRDSPLANEN ANDRA SOMMAREN

VÄXTHUS, kafé
och Containrar,

Sommartid öppnar vi vår gårdsplan som kantats med containrar. De har guppat på världshaven, landat i Stora Skedvi och fyllts med diverse trevligheter. Här kan du shoppa pinaler och pryttlar till hemmet och trädgården. Kulturella inslag dyker upp och varierar från år till år. Under sommaren 2022 finns inslag från Carl Larsson-gården och konst att njuta av från Atelje Kärner. Här finns också vårt sommarkafé med fika på Skäve-vis och lättare lunch. I änden av gårdsplanen finns kronan på verket, växthuset.

Här ute kan du flanera, uppleva smaker och shoppa. Välkommen till vår gårdsplan med trivsamt häng, som för tankarna till sydliga breddgrader.

VÄXTHUSET

Här spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. Självklart finns de att köpa tillsammans med annat smått och gott! I restaurangen finns det ätbara på tallrikarna och blommorna pryder borden. I år finns även mer av perenner, buskar, träd och annat som gör trädgårdslivet ännu roligare. Att följa årets säsonger är rätt filosofi när det gäller odling, tycker Jenny som driver växthuset, och det stämmer förstås bra med vårt tankesätt i stort. Välkommen att inhandla det sköna och gröna vart efter det växer!

SOMMARKAFÉ

I kaféet serveras fika på Skäve-vis och lättare lunch. Fikabrödet kommer från byns bageri Kanel och Kummin. Glassen tillverkas här i fabriken, en trappa ner i mejeriet, och kommer i välkända smaker och med en och annan överraskning. Vad vi vet, är vi ensamma i världen om att ha knäckebrödsglass! Förutom det söta, finns lättare maträtter. I restaurangen serveras lunch kl 11-15 från Sommarmenyn under högsäsongen, för dig som är hungrigare än så.

Vårt kafé har öppet hela dagen under högsäsongen. Det inryms i några av containrarna och du kan sitta utomhus eller under tak.

 

 

gard_s1

Ta en kaffe eller en svalkande hallonsoda, eller är du lite hungrig prova vår potatissallad med kallskuret.

gard_s2

Missa inte Stora Skedvi Mejeris egengjorda glass, varför inte prova Knäckebröd glassen?