nar_2
skedvi-brod-bageri
nar_1
previous arrow
next arrow

SALUHALLEN

Närproducerat
fläsk- och nötkött

Det närproducerade köttet har en central plats hos oss i saluhallen. Fläskköttet kommer direkt från en av våra närmaste grannar Forsa Gård och nötköttet från Pollacks Gård, några kilometer längre bort på andra sidan Dalälven. Utbudet är oftast stort och varierar över året. Det anpassas för långkok och grytor under de mörkare månaderna och för härliga grillmiddagar på sommaren.

Vilket kött vi får, styrs av hur stora grisarna hunnit bli när det är dags för slakt och vilka kalvar som föds på gården. Det gör att vi emellanåt inte får exakt det vi har tänkt oss. Utbudet är inte alltid brett och obegränsat, vilket förstås är en av sidorna med en klok djurhållning. Ett annat sätt att se det, är att det är hållbart, precis som vi vill ha det. Framför allt; kvalitén är den bästa tänkbara! Den tullar vi inte på. Vi värderar närheten till producenterna högt. Fördelarna med att vara nära är många, både för djuren, miljön och för våra samarbeten. Att byn sedan några år har ett eget slakteri, har förstås gjort den kedjan ännu bättre och klokare. Gårdarna kör själva djuren den korta sträckan till slakteriet i sina egna vagnar. Samma råvaror används också i restaurangen som huserar här i fabriken.

Om du saknar något i vår köttdisk eller har speciella önskemål, låt oss gärna veta så försöker vi tillgodose dem så långt det är möjligt. 

Moa_Saluhall
nar_s1

KÖTTLÅDOR FÖR ALLA
SMAKER OCH SÄSONGER

Här kan du beställa köttlådor som finns året om i olika utförande beroende på säsong. Välj mellan Nöt-, Fläsk- eller Mixlåda.

Köttlåda