Restaurangen
bondens lunch
Vecka 17
Serveras kl 11–15.
Pris 145 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns burgare eller schnitzel (245kr).
TISDAG
Salviakryddad färsbiff, ratatouille, rostad potatis & örtsmör.
ONSDAG
Panerad kolja med ärtor, gurksallad, curry & kokt potatis.
TORSDAG
Vår egen bratwurst med persiljestuvad potatis, betor & senap.
FREDAG
Pastrami på Forsa gårdsgris, ljummen potatissallad, ceasardressing.
FREDAGSLYX:
Råbiff på nötkött från Pollacks Gård med tomat, persilja, Liurasoja, fetaost, ras el hanout, blekselleri & chilipuffat bovete. HEL 255:- HALV 195:-
LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.
Utöver Bondens lunch finns:
Veckans vegetariska 145:-
Socca med paprikasallad, vitlökssås, harissa, aubergin & mynta.
Hamburgare
Hamburgare på nötkött från Pollacks Gård med trepeppardressing, krispsallad, råhyvladlök, friterad lök & riven hårdost. Serveras med pommes & vitlökssås.ENKEL 200:- DUBBEL 245:-
Schnitzel 245kr
Schnitzel på Forsa gårdsgris, jalapeñodressing, ädelost & syrad lök. Serveras med pommes.
Vid eventuella allergier, fråga personalen.
- LÖRDAGSLUNCH -
ÄGG BENEDICT 185:-
Pocherat ägg från Catarinas sprätthönseri på rostat bröd med
spenat, hollandaise och rökt Forsagårds gris.
SALLAD MED GRILLOST
FRÅN STORA SKEDVI MEJERI 195:-
Serveras med bakade betor, grönkål, dijonnäs, syrad lök,
rostade solroskärnor och honungsvinägrett.
FALAFEL ELLER FLÄSKSIDA
FRÅN FORSA GÅRD 195:-
Syrlig rödkål, harissagurka, aubergine, paprika, hummus och vitlökssås.
Serveras med friterad mjukbulle.
RÅBIFF
HALV 195:- / HEL 255:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.
GRILLOSTBURGARE 245:-
Serveras med krispsallad, tomat, pickels, vitlökssås och bbq.
Pommes och dipp.
HAMBURGARE 245:-
Enkel 200:- | Dubbel 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing,
krispsallad, råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka.
Serveras med pommes och dipp.
À la carte
À la carte fredag-lördag från kl 17. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.
Snacks & Förrätter
MANDLAR 65:-
OLIVER 65:-
FRITERAD SKEDVI BRÖD 95:-
Serveras med hummus och harissa.
RÅBIFF 165:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Går att få vegetarisk med bakad beta.
Kalix löjrom 185:-
Med potatis från Roslunds, anjovis och purjolök.
CHARKPLANKA 195:-
Med ett urval av våra charkfavoriter, lokala ostar, friterat Skedvi Bröd, marmelad och syrad lök.
Varmrätter
TORTELLINI 225:-
Med färskost och parmesan, ostronskivling, svartkål och karljohanemulsion.
Halstrad Torsk 295:-
Med gurka, jalapeño, dill, jordärtskocka och musselvelouté.
Nötkött 325:-
Med gurka, jalapeño, dill, jordärtskocka och musselvelouté.
RÅBIFF
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Hel 255:- | halv 195:-
Serveras med pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.
SCHNITZEL 245:-
På Forsa gårdsgris, ädelost, Jalapeñodressing och syrad lök. Serveras med pommes.
HAMBURGARE 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing, krispsallad,
råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka. Serveras med pommes och dipp.
GRILLOSTBURGARE, VEG 245:-
Från Stora Skedvi Mejeri, krispsallad, tomat, pickels, vitlök- och bbqsås.
Serveras med pommes och dipp.
Dessert
KARAMELLÄPPLE 125:-
Mjölkchoklad, kola och havtorn.
LOKALA OSTAR 125:-
Kex och vår egen marmelad.
CRÈME BRÛLÉE 95:-
EN KULA GLASS ELLER SORBET 65:-
Vid allergier tveka inte att fråga oss i personalen
Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.
Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.