Restaurangen
bondens lunch
Vecka 12
Serveras kl 11–15.
Pris 135 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns burgare eller schnitzel (200kr).
VECKANS VEGETARISKA 135:-
Stekt svamp, variation av broccoli, rostad potatis och syrlig smörsås.
TISDAG
Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka.
ONSDAG
Fiskgryta med lax & räkor.
TORSDAG
Dillkött med koktpotatis.
FREDAG
Tjockt revben med krämig kål, rostad potatis och skysås.
LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.
Helgmeny
Lördag kl 11-15
Hamburgare 200:-
På nötkött från Pollacks gård eller grillost från Stora Skedvi mejeri, med tryffelmajonnäs, lök, tomat.
Går att få med vegetarisk grillost från Stora Skedvi Mejeri.
Grillostburgare 200:-
Krispsallad, pickels, vitlökssås och bbq. Pommes & dipp.
Råbiff
Halv 150:- / Hel 210:-
På nötkött från Pollacks Gård, vinägrett med rökt Liurasoja, wasabiemulsion & friterade glasnudlar.
Går att få vegetarisk med bakad rotselleri.
Schnitzel 200:-
På Forsagårdsgris, örtsmör, skysås, kapris, sardeller. Serveras med rostad potatis.
Köttbullar 195:-
På nötfärs från Pollacksgård, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & kokt potatis.
Couscoussallad med grillost. 165:-
À la carte
À la carte fredag-lördag från kl 18. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.
Förrätter
CHARKPLANKA 175:-
En härlig blandning av våra lokala ost och charkfavoriter
tillsammans med oliver, marmelad, knäckekex. Lagom att dela på två.
RÅBIFF 165:-
Gjord på nötkött från Pollacks gård, chilipicklad kålrabbi,
vinigrätt med Liurasoja, wasabi och ingefärsemulsion & friterat rispapper
HALSTRAD HAVSKRÄFTA 185:-
Serveras med buljong & friterad potatis från Roslunds.
OLIVER 65:-
Varmrätter
HAMBURGARE 200:-
Cheddar och jalapenomajonnäs, tomat, råhyvlad lök. Serveras med pommes och dipp.
VEGETARISK GRILLOSTBURGARE 200:-
Krispsallad, pickels, vitlök- och bbqsås. Serveras med pommes och dipp.
TORSK 245:-
Variation på jordärtskocka, vitvinssås, älvdalsrom. Serveras med kokt potatis.
BIFF MINUTÉ 245:-
Tomatconcassé, rödvinssås, örtsmör och harricot verts. Serveras med pommes.
SCHNITZEL 200:-
På Forsagårdsgris med örtsmör, skysås, kapris, sardeller. Serveras med rostad potatis.
VEGETARISK SVAMPKROKETT 195:-
Serveras med tryffel med variation på jordärtskocka och riven hårdost.
Dessert
CREME BRULEE 145:-
Med yoghurt och citron.
FRITERAD VITMÖGELOST 165:-
Med hjortron och vaniljglass. Från Murboanna.
EN KULA SORBET 65:-
OSTTRIO 150:-
Ostar från Dalarna.

Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.

Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.