menyt1
menyt2
menyt3
previous arrow
next arrow

Restaurangen

bondens lunch

Vecka 17

Serveras kl 11–15.

Pris 145 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns burgare eller schnitzel (245kr).

TISDAG
Salviakryddad färsbiff, ratatouille, rostad potatis & örtsmör.

ONSDAG
Panerad kolja med ärtor, gurksallad, curry & kokt potatis.

TORSDAG
Vår egen bratwurst med persiljestuvad potatis, betor & senap.

FREDAG
Pastrami på Forsa gårdsgris, ljummen potatissallad, ceasardressing.

FREDAGSLYX:

Råbiff på nötkött från Pollacks Gård med tomat, persilja, Liurasoja, fetaost, ras el hanout, blekselleri & chilipuffat bovete. HEL 255:- HALV 195:-

LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.

Utöver Bondens lunch finns:

Veckans vegetariska 145:-
Socca med paprikasallad, vitlökssås, harissa, aubergin & mynta.

Hamburgare

Hamburgare på nötkött från Pollacks Gård med trepeppardressing, krispsallad, råhyvladlök, friterad lök & riven hårdost. Serveras med pommes & vitlökssås.ENKEL 200:-  DUBBEL 245:-

Schnitzel 245kr

Schnitzel på Forsa gårdsgris, jalapeñodressing, ädelost & syrad lök. Serveras med pommes.

Vid eventuella allergier, fråga personalen.


- LÖRDAGSLUNCH -

ÄGG BENEDICT 185:-
Pocherat ägg från Catarinas sprätthönseri på rostat bröd med
spenat, hollandaise och rökt Forsagårds gris.

SALLAD MED GRILLOST
FRÅN STORA SKEDVI MEJERI 195:-

Serveras med bakade betor, grönkål, dijonnäs, syrad lök,
rostade solroskärnor och honungsvinägrett.

FALAFEL ELLER FLÄSKSIDA
FRÅN FORSA GÅRD 195:-
Syrlig rödkål, harissagurka, aubergine, paprika, hummus och vitlökssås.
Serveras med friterad mjukbulle.

RÅBIFF
HALV 195:- / HEL 255:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

GRILLOSTBURGARE 245:-
Serveras med krispsallad, tomat, pickels, vitlökssås och bbq.
Pommes och dipp.

HAMBURGARE 245:-
Enkel 200:- | Dubbel 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing,
krispsallad, råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka.
Serveras med pommes och dipp.

À la carte

À la carte fredag-lördag från kl 17. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.

Snacks & Förrätter

MANDLAR 65:-

OLIVER 65:-

FRITERAD SKEDVI BRÖD 95:-
Serveras med hummus och harissa.

RÅBIFF 165:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

Kalix löjrom 185:-
Med potatis från Roslunds, anjovis och purjolök.

CHARKPLANKA 195:-
Med ett urval av våra charkfavoriter, lokala ostar, friterat Skedvi Bröd, marmelad och syrad lök.

 

Varmrätter

TORTELLINI 225:-
Med färskost och parmesan, ostronskivling, svartkål och karljohanemulsion.

Halstrad Torsk 295:-
Med gurka, jalapeño, dill, jordärtskocka och musselvelouté.

Nötkött 325:-
Med gurka, jalapeño, dill, jordärtskocka och musselvelouté.

RÅBIFF
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Hel 255:- | halv 195:-
Serveras med pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

SCHNITZEL 245:-
På Forsa gårdsgris, ädelost, Jalapeñodressing och syrad lök. Serveras med pommes.

HAMBURGARE 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing, krispsallad,
råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka. Serveras med pommes och dipp.

GRILLOSTBURGARE, VEG 245:-
Från Stora Skedvi Mejeri, krispsallad, tomat, pickels, vitlök- och bbqsås.
Serveras med pommes och dipp.

 

Dessert

KARAMELLÄPPLE 125:-
Mjölkchoklad, kola och havtorn.

LOKALA OSTAR 125:-
Kex och vår egen marmelad. 

CRÈME BRÛLÉE 95:-

EN KULA GLASS ELLER SORBET 65:-

Vid allergier tveka inte att fråga oss i personalen

meny1

Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.

meny2

Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.