menyt1
menyt2
menyt3
previous arrow
next arrow

Restaurangen

bondens lunch

Vecka 48

Serveras kl 11–15.

Pris 135 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns burgare (200kr).

VECKANS VEGETARISKA 135:-
Krämig grönsaksgryta med couscous.

TISDAG
Köttfärslimpa med svampsås & kokt potatis.

ONSDAG
Torsk med brynt smör, ägg pepparrot & kokt potatis.

TORSDAG
Ärtsoppa med bakad gris, senap från Lissellas. Pannkaka, sylt & grädde.

FREDAG
Falsk Wallenbergare på Forsa gårdsgris, potatis puré, lingon & ärtor.

LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.

HELGLUNCH

Lördag kl 11-15

HAMBURGARE 200:-
På nötkött från Pollacks eller vegetarisk grillostburgare med cheddar och jalapenomajonnäs, tomat och lök. Pommes och dipp.
Går att få med vegetarisk, grillost från Stora Skedvi Mejeri.

HEL RÅBIFF
HALV 150:- / HEL 210:-
På nötkött från Pollacks Gård, vinägrett med mynta, jalapeño och Liurasoja, friterad scharlottenlök, ramslökskapris, cheddar och jalapeñomajonnäs, friterad lök och smulad hårdost.
Går att få vegetarisk med bakad rotselleri istället för nötkött.

SCHNITZEL 190:-
Med rostad potatis, skysås, kapris och sardellsmör.

GRÖNSALLAD MED GRILLOST 190:-
Grillost från Stora Skedvi mejeri.

 

À la carte

À la carte fredag-lördag från kl 18. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.

Förrätter

CHARKPLANKA LAGOM FÖR TVÅ 185:-
Våra Lokala chark & ostfavoriter, syrad lök, oliver, marmelad och knäckekex.

ÄLVDALSLAX 185:-
Med fermenterad tomatjuice, krispiga grönsaker & jalapeño och cheddarmajonnäs.

CARPACCIO 175:-

På oxfilé från Pollacks gård med jordärtskocka, svamp och variation på Liurasoja.

Varmrätter

STEKT & STUVAD SPETSKÅL 225:-
Med smörsås, syrad lök, riven hårdost och rostat bovete. Serveras med smashed potatoes.

HAMBURGARE 200:-
På nötkött från Pollacks med cheddar och jalapenomajonnäs, tomat och lök.
Pommes och dipp.
Går att få med vegetarisk, grillost från Stora Skedvi Mejeri.

KRISPIG FLÄSKSIDA 245:-
Från Forsa Gård med krämig surkål, skysås. Serveras med smashed potatoes.

BIFF MINUTE 245:-
Serveras med haricots verts, tomatconcassé, rödvinssky och örtsmör.
Serveras med pommes.

LÄTTRÖKT BRINGA 245:-
Från Pollacks gård serveras med tomatsallad smaksatt med tryffel och fermenterad chili, bbq-majonnäs och vitlökspommes.

Dessert

RÅRÖRDA BLÅBÄR 145:-
Med kardemummakaka och vaniljglass på mjölk från Fredriklunds gård.

OSTTRIO 150:-
Lokala ostar med marmelad och knäckekex.

EN KULA SORBET 65:-

meny1

Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.

meny2

Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.