menyt1
menyt2
menyt3
previous arrow
next arrow

Restaurangen

bondens lunch

Vecka 12

Serveras kl 11–15.

Pris 135 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns burgare eller schnitzel (200kr).

VECKANS VEGETARISKA 135:-
Stekt svamp, variation av broccoli, rostad potatis och syrlig smörsås.

TISDAG
Köttbullar med gräddsås, lingon & pressgurka.

ONSDAG
Fiskgryta med lax & räkor.

TORSDAG
Dillkött med koktpotatis.

FREDAG
Tjockt revben med krämig kål, rostad potatis och skysås.

LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.

Helgmeny

Lördag kl 11-15

Hamburgare 200:-

På nötkött från Pollacks gård eller grillost från Stora Skedvi mejeri, med tryffelmajonnäs, lök, tomat.

Går att få med vegetarisk grillost från Stora Skedvi Mejeri.

Grillostburgare 200:-

Krispsallad, pickels, vitlökssås och bbq. Pommes & dipp.

Råbiff

Halv 150:- / Hel 210:-

På nötkött från Pollacks Gård, vinägrett med rökt Liurasoja, wasabiemulsion & friterade glasnudlar.

Går att få vegetarisk med bakad rotselleri.

Schnitzel 200:-

På Forsagårdsgris, örtsmör, skysås, kapris, sardeller. Serveras med rostad potatis.

Köttbullar 195:-

På nötfärs från Pollacksgård, gräddsås, rårörda lingon, pressgurka & kokt potatis.

Couscoussallad med grillost. 165:-

 

À la carte

À la carte fredag-lördag från kl 18. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.

Förrätter

CHARKPLANKA 175:-
En härlig blandning av våra lokala ost och charkfavoriter
tillsammans med oliver, marmelad, knäckekex. Lagom att dela på två.

RÅBIFF 165:-
Gjord på nötkött från Pollacks gård, chilipicklad kålrabbi,
vinigrätt med Liurasoja, wasabi och ingefärsemulsion & friterat rispapper

HALSTRAD HAVSKRÄFTA 185:-
Serveras med buljong & friterad potatis från Roslunds.

OLIVER 65:-

 

Varmrätter

HAMBURGARE 200:-
Cheddar och jalapenomajonnäs, tomat, råhyvlad lök. Serveras med pommes och dipp.

VEGETARISK GRILLOSTBURGARE 200:-
Krispsallad, pickels, vitlök- och bbqsås. Serveras med pommes och dipp.

TORSK 245:-
Variation på jordärtskocka, vitvinssås, älvdalsrom. Serveras med kokt potatis.

BIFF MINUTÉ 245:-
Tomatconcassé, rödvinssås, örtsmör och harricot verts. Serveras med pommes.

SCHNITZEL 200:-
På Forsagårdsgris med örtsmör, skysås, kapris, sardeller. Serveras med rostad potatis.

VEGETARISK SVAMPKROKETT 195:-
Serveras med tryffel med variation på jordärtskocka och riven hårdost.

Dessert

CREME BRULEE 145:-
Med yoghurt och citron.

FRITERAD VITMÖGELOST 165:-
Med hjortron och vaniljglass. Från Murboanna.

EN KULA SORBET 65:-

OSTTRIO 150:-
Ostar från Dalarna.

meny1

Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.

meny2

Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.