menyt1
menyt2
menyt3
previous arrow
next arrow

Restaurangen

bondens lunch

Vecka 8

Serveras tisdag till lördag kl 11–15.

Pris 145 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som ytterligare alternativ finns hamburgare och schnitzel.

TISDAG
Ölbräserad nötbog från Pollacks gård med rotfrukter, vinbärsgelé, kokt potatis och ölveloté.

ONSDAG
Bakad sej med skaldjursås, broccoli och dillstompad potatis.

TORSDAG
Marockanska färsbiffar med couscoussallad, paprika, mynta och yoghurt.

FREDAG
Kristpigt kycklinglår från Pungmakarbo med fänkål, dragon, potatispuré & skysås.

LÖRDAG
À la Carte, lunch se meny nedan.

Utöver Bondens lunch finns:

Veckans vegetariska 145:-
Friterad rotselleri med ostronskivling, gula ärtor, marconamandel och hollandaisesås.

Hamburgare 200:-

Enkel 100 g 200:- | dubbel 200 g 245:-

På nötkött från Pollacks gård med trepeppar dressing, sallad, krispig lök, råhyvlad lök, saltgurka & parmesan. Serveras med pommes & vitlöksdipp.

Schnitzel 245:-

På Forsagårdsgris, ädelost, jalapeñodressing & syrad lök.
Serveras med pommes.

Vid eventuella allergier, fråga personalen.


- LÖRDAGSLUNCH -

ÄGG BENEDICT 185:-
Pocherat ägg från Catarinas sprätthönseri på rostat bröd med
spenat, hollandaise och rökt Forsagårds gris.

SALLAD MED GRILLOST
FRÅN STORA SKEDVI MEJERI 195:-

Serveras med bakade betor, grönkål, dijonnäs, syrad lök,
rostade solroskärnor och honungsvinägrett.

FALAFEL ELLER FLÄSKSIDA
FRÅN FORSA GÅRD 195:-
Syrlig rödkål, harissagurka, aubergine, paprika, hummus och vitlökssås.
Serveras med friterad mjukbulle.

RÅBIFF
HALV 195:- / HEL 255:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

GRILLOSTBURGARE 245:-
Serveras med krispsallad, tomat, pickels, vitlökssås och bbq.
Pommes och dipp.

HAMBURGARE 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing,
krispsallad, råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka.
Serveras med pommes och dipp.

À la carte

À la carte fredag-lördag från kl 17. Köket stänger kl 21.
Vi rekommenderar att boka bord. Drop in-besök i mån av plats.

Snacks & Förrätter

MANDLAR 65:-

OLIVER 65:-

FRITERAD SKEDVI BRÖD 95:-
Serveras med hummus och harissa.

RÅBIFF 165:-
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

HAVSKRÄFTA MED OXSVANS 185:-
Karljohanemulsion, friterad champinjon och bittra blad.

CHARKPLANKA 195:-
Med ett urval av våra charkfavoriter, lokala ostar, friterat Skedvi Bröd, marmelad och syrad lök.

 

Varmrätter

TORTELLINI 225:-
Med färskost och parmesan, ostronskivling, svartkål och karljohanemulsion.

HALSTRAD SKREITORSK 295:-
Serveras med gurka, jalapeño, dill, jordärtskocka och musselveloute.

RYGGBIFF 325:-
Från Pollacks Gård, rostad talg med örter, smörig potatispuré och ljummen vintersallad.

RÅBIFF
På nötkött från Pollacks gård, liura soja, ras el hanout, tomat, persilja, blekselleri och chillipuffat bovete.
Hel 255:- | halv 195:-
Serveras med pommes och dipp.
Går att få vegetarisk med bakad beta.

SCHNITZEL 245:-
På Forsa gårdsgris, ädelost, Jalapeñodressing och syrad lök. Serveras med pommes.

HAMBURGARE 245:-
På nötkött från Pollacks gård med trepeppardressing, krispsallad,
råhyvlad lök, friterad lök, saltgurka. Serveras med pommes och dipp.

GRILLOSTBURGARE, VEG 245:-
Från Stora Skedvi Mejeri, krispsallad, tomat, pickels, vitlök- och bbqsås.
Serveras med pommes och dipp.

SURF AND TURF PÅ SKÄVEVIS 185:-
Kammussla, oxsvans, karljohanemulsion, och gröna blad.

 

Dessert

LINGON & KOLA 125:-
Lingonsorbet, kolakräm, maräng, bovete.

LOKALA OSTAR 125:-
Serveras med vår egen marmelad.

KARAMELLÄPPLE 125:-
Mjölkchoklad, dulche de leche och havtorn.

CRÈME BRÛLÉE 95:-

EN KULA GLASS ELLER SORBET 65:-

Vid allergier tveka inte att fråga oss i personalen

meny1

Hallonsoda, köttbullar och knäckebröd – en perfekt lunch.

meny2

Vi använder lokala råvaror från gårdarna runt omkring Skedvi Bröd.