skedvi-brod-bageri

Skedvi Bröd Akvavit

Vår akvavit är början på en ny tradition

Skedvi Bröd Akvavit har den typiska smaken av kummin, fänkål och anis som tillsätts till råspriten, ett runt och smakrikt brännvin helt enkelt. Skedvi Bröd Akvavit Lagrad, får sin karaktär genom att lagras på bourbonfat genom årets fyra årstider. Det gör den mildare och rundare i sin smak.

Idén till vår akvavit föddes ur hållbarhetstanken om att ha så lite svinn som möjligt i bageriet. Vi tycker om att testa nytt. När vi för första gången körde 500 kg brödspill till Tevsjö Destilleri i Hälsingland för att testa, så visste ingen om det skulle fungera över huvud taget. Brödet sattes på jäsning och det visade sig funka riktigt bra! Över förväntan till och med. Det hade samma egenskaper som spannmålet som vanligtvis används.

Nu är vi en av de få i Sverige som gör vår egen sprit, och den är destillerad i Tevsjö. Knäckeresterna från bageriet har tagits tillvara och omsorgsfullt förvandlats till akvavit. Det som faktiskt var grunden till idén: Inte en brödsmula ska gå till spillo.

skedvi_brod_akvavit

Skedvi Bröd Akvavit
Beställningsnummer 34472

Skedvi Bröd Akvavit Lagrad
Beställningsnummer 88015

Skedvi Bröd Akvavit

BÖRJAN PÅ EN NY TRADITION!

Ett smakrikt brännvin, destillerat av Tevsjö Destilleri i Hälsingland och tillverkat på handgräddat knäckebröd från Dalarna.

Knäckeresterna från bageriet har tagits tillvara och omsorgsfullt förvandlats till denna akvavit. Allt för att inte en enda knäckebrödsmula ska gå till spillo.

Akvaviten finns i två sorter och
kan beställas på Systembolaget: