skedvi-brod-bageri

RESTAURANGEN

KRÖGAREN EMMA

Intresset för mat och dryck har funnits för vår Emma sen barnsben. Redan i 4-årsåldern fick hon skylten ”Emmas kök” uppsatt ovanför den lilla röda Brio-spisen i lekrummet. Några år till dröjde det ändå innan kockyrket tog henne till restaurang Lammet & Grisen i Sälen och på Öland. Där fick hon mersmak av både fart och fläkt och inte minst vällagad mat. Några år senare lockades hon hemåt igen, till Bispbergs Herrgård, bara några kilometer härifrån. Det var också där hon fick upp ögonen för de lokala råvarorna och det småskaliga. Ytterligare några år senare, med flera års erfarenhet i bagaget av mat inom handels, blev längtan tillbaka till restaurangbranschen och pulsen stor!

Sedan hösten 2019 ses Emma i restaurangen här på Skedvi Bröd, där vår svenska mattradition värderas högt. Här ligger fokus på det småskaliga och närproducerade som finns i våra krokar. Det syns i valet av rätter och dryckerna som serveras till. När tradition och nytänk möts, då föds nya och spännande rätter och smaker. De som kan bli vår nya mattradition. 

Teamkänslan och stämningen bland kollegorna är också viktiga ingredienser för helheten, menar Emma, som hoppas att det avspegla sig i gästernas helhetsupplevelse. Det är i det samspelet och mötet som Emma trivs allra bäst!

Varmt välkommen till restaurangen på Skedvi Bröd, hälsar Emma med kollegor.

Krögaren Emma

Krögaren Emma. När tradition och nytänk möts, då föds nya och spännande rätter och smaker.

skedvi_brod_kott

Solvarborökt och bakad bringa från Pollacks Gård.