Skedvi_Brod_Restaurangen_Boka_bord
skedvi-brod-bageri
previous arrow
next arrow

RESTAURANGEN

Drömmen om en trivsam resturang

Drömmen föddes för några år sedan, och snart kändes det som en självklarhet på en plats där de finaste råvarorna finns runt hörnet. Men självklart fanns tvivlen… Vi ligger inte på stora stråket. Man kvistar vanligtvis inte förbi, utan måste åka några extra kilometer för att besöka oss. Kan man driva en restaurang av det här slaget ute på vischan?

Det började med pop up

Lösningen fanns i en pop up-restaurang som öppnades en het sommar för några år sen. De sommarveckorna kan inte beskrivas på annat sätt än ”succé". Vi blev en aning tagna på sängen och fick till och med uppleva att maten tog slut. Men vi fick bekräftat att längtan efter vällagad mat är stor, och väl värd att åka några extra kilometer för! Till jul väcktes liv i pop up-restaurangen igen, och efter fullbokade julbord kunde vi inte annat än trycka på startknappen. Restaureringen av den slitna lokalen i vår gamla fabrik drog igång.

Med rötter i byn och inspiration från världen

Med inspiration från storstäder i världen och svenska pärlor, i skön mix av gamla pryttlar från lador i trakten och återvunnet byggmaterial, växte restaurangen fram. På några år drabbades byn olyckligt nog av två stora bränder. Teglet från branden i vårt eget lager, har omsorgsfullt knackats rent och byggts om till bardisk. Armeringsjärn från den olycksaliga branden hos Forsa Gård, fungerar nu som trivsamt innertak. Inget ont som inte har nåt gott med sig. En form av återbruk som känns extra bra.

Välkommen ut på vischan!

Att vägen hit går på vackra och slingrande vägar genom landskapet gör säkert sitt till att många som besöker oss trivs och kommer tillbaka. Vår uteservering som är öppen sommartid och bjuder in till avslappnat häng, bidrar säkerligen också. Men vi tror att det är intresset för bra råvaror och de kulinariska och goda smakerna som är grunden till att så många besöker oss här i restaurangen i Stora Skedvi i södra Dalarna. Välkommen du också!