restaurangt2
restaurangt3
restaurangt1
previous arrow
next arrow

RESTAURANGEN

Matlagning med kärlek, respekt och mattradition

Älskar du vällagad och klok mat lika mycket som vi? Då tror vi du kommer att trivas! Här ligger fokus på närproducerade råvaror och kulinariska och vällagade rätter. Vi älskar vår svenska mattradition och hämtar gärna inspiration från världen utanför. Rätterna tillagas med kärlek och respekt för både producenter och råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd. 

RÅVARORNA & KNÄCKEBRÖDET

Fläsk och nötkött levereras från bönder i byn. Potatis, ägg och mjölk finns också på några kilometers avstånd. ”Våra” bönder är det viktigaste vi har i vår restaurang - liksom knäckebrödet förstås! Vägg i vägg ligger bageriet där Skedvi Bröd gräddas i vedeldade ugnar. Det har självklart en hedersplats här i restaurangen. Här får man smula på golvet!

Så långt det är möjligt hämtar vi också grönsaker och rotfrukter från vårt växthus och trakten när det är säsong.

LUNCH HOS OSS

Lunch hos oss innebär rejäla, vällagade och kulinariska rätter, på traditionellt sätt eller med skön twist. 

Bondens Lunch serveras tisdag-fredag 11-15 under större del av året. Pris 145 kr inkl knäckebröd, smör, sallad och kaffe. Som alternativ till Bondens finns Veckans Vegetariska, och utöver det även burgare och schnitzel (200 kr).

Lördagar och helgdagar serveras Helglunch 11-15. 

À LA CARTE

I vår kvällsmeny får kreativiteten än mer utrymme i välkomponerade och spännande rätter. 

Restaurangen har kvällsöppet fredagar och lördagar från kl 18 under större delen av året. Sommartid, från. Köket stänger kl 21.

Vi rekommenderar att du bokar bord till kvällarna, men välkomnar dropin i mån av plats. 

Aktuella menyer hittar ni under fliken Meny. Menyerna kan ibland behöva justeras efter tillgång på råvaror.

Gröna rätter

Det närproducerade köttet ligger oss varmt om hjärtat och har en stor plats i vår meny. Men hur är det då med vegetariska alternativ? Det ena utesluter sannerligen inte det andra! Att vi lägger ner lika mycket kärlek och planering i våra gröna alternativ som på övriga menyn är för oss ett självklart val.

Drycker

Maten gör sig förstås ännu bättre med rätt val av dryck. Även här väljer vi så lokalproducerat som möjligt. I baren finns ölsorter från Sälens Fjällbryggeri i norr till Stjernsunds Brygghus i vår grannkommun och välkända Oppigårds som ligger nästgårds. Läsk från närliggande Sahlins Brygghus och Mora Bryggeri finns också för dig som föredrar det.

När det kommer till vinlistan, så håller vi oss inom Europa med ett varierande utbud.

De ädla dryckerna av starkare slag är till största delen också svenska och småskaliga. Från knäckebrödsbageriet kommer Skedvi Bröd Akvavit och från Tevsjö Destilleri i Hälsingland har vi ett blandat utbud. Ibland har vi gästspel från andra tillverkare.

Allergier

De allra vanligaste allergierna löser vi självklart på plats i restaurangen. Vid mer sällsynt specialkost kontakta oss gärna i förväg på tel 076-116 02 00 eller på e-post restaurangen@skedvibrod.se.

Takeaway

Vår lunchmeny går att beställa på plats som Takeaway, alternativt före lunchserveringen på tel 076-116 02 00.

restaurang2

Sommartid är vår uteservering öppen.

restaurang3
Varför inte prova någon av våra goda drinkar innan maten?