restaurangt2
restaurangt3
restaurangt1
previous arrow
next arrow

RESTAURANGEN

Matlagning med kärlek, respekt och mattradition

Älskar du vällagad och klok mat lika mycket som vi? Välkommen till oss - vi tror du kommer att trivas! Här ligger fokus på närproducerade råvaror och kulinariska och vällagade rätter. Vi älskar vår svenska mattradition och hämtar gärna inspiration från världen utanför. Våra rätter tillagas med kärlek och respekt för både producenter och råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd.

RÅVARORNA & KNÄCKEBRÖDET

Både fläsk och nötkött levereras från bönder i byn. Potatis, ägg och mjölk finns också inom några kilometers radie. ”Våra” bönder är det viktigaste vi har i vår restaurang - liksom knäckebrödet förstås! På andra sidan väggen ligger bageriet där Skedvi Bröd gräddas på traditionellt sätt i vedeldade ugnar. Det är självklart att det har en hedersplats här i restaurangen. Här får man smula på golvet!

Så långt det är möjligt hämtar vi också grönsaker och rotfrukter från vårt växthus och trakten när säsongen gör det möjligt

Bondens Lunch tisdag - fredag kl 11-15

Bondens Lunch innebär rejäla, vällagade rätter som kan beskrivas som ”husmanskost med knorr och finess". Det traktens bönder producerar utgör grunden. Här i byn finns både fläsk- och nötkött, potatis, mjölk och ägg. Närproducerat precis som vi vill ha det.

Bondens Lunch 135 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som alternativ finns Veckans Vegetariska samt burgare (195 kr).

Lördagar kl 11-15 serveras à la carte Helglunch.

Gröna rätter

Det närproducerade köttet ligger oss varmt om hjärtat och har en stor plats i vår meny. Men hur är det då med vegetariska alternativ? Det ena utesluter sannerligen inte det andra! Att vi lägger ner lika mycket kärlek och planering i våra gröna alternativ som på övriga menyn är för oss ett självklart val.

Drycker

Maten gör sig förstås ännu bättre med rätt val av dryck. Även här väljer vi så lokalproducerat som möjligt. I baren finns ölsorter från Sälens Fjällbryggeri i norr till Stjernsunds Brygghus i vår grannkommun och välkända Oppigårds som ligger nästgårds. Läsk från närliggande Sahlins Brygghus och Mora Bryggeri finns också för dig som föredrar det.

När det kommer till vinlistan, så håller vi oss inom Europa med ett varierande utbud.

De ädla dryckerna av starkare slag är till största delen också svenska och småskaliga. Från knäckebrödsbageriet kommer Skedvi Bröd Akvavit och från Tevsjö Destilleri i Hälsingland har vi ett blandat utbud. Ibland har vi gästspel från andra tillverkare.

Allergier

De allra vanligaste allergierna löser vi självklart på plats i restaurangen. Vid mer sällsynt specialkost kontakta oss gärna i förväg på tel 076-116 02 00 eller på e-post restaurangen@skedvibrod.se.

Takeaway

Vår lunchmeny går att beställa på plats som Takeaway, alternativt före lunchserveringen på tel 076-116 02 00.

restaurang2

Sommartid är vår uteservering öppen.

restaurang3
Varför inte prova någon av våra goda drinkar innan maten?