skedvi-brod-bageri

RESTAURANGEN

Matlagning med kärlek, respekt och mattradition

Älskar du vällagad och klok mat lika mycket som vi? Välkommen till oss - vi tror du kommer att trivas! Här ligger fokus på närproducerade råvaror och kulinariska och vällagade rätter. Vi älskar vår svenska mattradition och hämtar gärna inspiration från världen utanför. Våra rätter tillagas med kärlek och respekt för både producenter och råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd.

RÅVARORNA & KNÄCKEBRÖDET

Både fläsk och nötkött levereras från bönder i byn. Potatis, ägg och mjölk finns också inom några kilometers radie. ”Våra” bönder är det viktigaste vi har i vår restaurang - liksom knäckebrödet förstås! På andra sidan väggen ligger bageriet där Skedvi Bröd gräddas på traditionellt sätt i vedeldade ugnar. Det är självklart att det har en hedersplats här i restaurangen. Här får man smula på golvet!

Så långt det är möjligt hämtar vi också grönsaker och rotfrukter från trakten när säsongen gör det möjligt

Bondens Lunch
Tisdag - fredag kl 11-15

Bondens Lunch innebär rejäla, vällagade rätter som kan beskrivas som ”husmanskost med knorr och finess". Det traktens bönder producerar utgör grunden. Här i byn finns både fläsk- och nötkött, potatis, mjölk och ägg. Närproducerat precis som vi vill ha det.

Bondens Lunch 125 kr inkl knäckebröd, smör och kaffe.
Som alternativ finns Veckans Vegetariska samt burgare (195 kr).

À LA CARTE

På lördagarna serveras en fast meny för luncherna och en annan för kväll. I menyn bjuds på kulinariska och spännande rätter, som omsorgsfullt tillagats för att tillfredsställa alla sinnen. Här får kreativiteten än mer utrymme i välkomponerade och spännande rätter.

Öppet för lördagslunch kl 11-15.
Drinkar & övriga drycker (PDF)
À la Carte, lördagslunch (PDF)

Kvällsöppet fredagar och lördagar från kl 18. Köket stänger kl 21.
Drinkar & övriga drycker (PDF)
Julbord, fem serveringar (PDF)

Menyerna anpassas och kan ibland behöva justeras efter tillgång på råvaror.

Julbord på Skedvi Bröd

Julbord serveras 25 november – 18 december , torsdag kl 18, fredag kl 18, lördag kl 17 och kl 20.

Vårt julbord serveras direkt vid bordet i fem serveringar. Du har gott om tid att avnjuta välkomponerade kulinariska rätter i julens smaker och kan lugnt invänta nästa efterlängtade tallrik. Skulle du ha plats för mer än det som serveras, då lovar vi självklart att fylla på.

Maten tillagas av bästa tänkbara råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd. Vårt julbord är hållbart och nära.

VÅRA FEM SERVERINGAR

1:a Julens smakrika sillar

2:a Lax i lyxiga smaker

3:e Charkuterier och julskinka

4:e Julens klassiska varmrätter

5:e Ett sött och gott avslut

Pris 625 kr

Dryckespaket med smak av jul finns att köpa.

Boka ditt julbord nu!

För mer information och bokningar kontakta restaurangen@skedvibrod.se eller Emma 076-116 02 00.

BOKA JULBORD!

Gröna rätter

Det närproducerade köttet ligger oss varmt om hjärtat och har en stor plats i vår meny. Men hur är det då med vegetariska alternativ? Det ena utesluter sannerligen inte det andra! Att vi lägger ner lika mycket kärlek och planering i våra gröna alternativ som på övriga menyn är för oss ett självklart val.

Drycker

Maten gör sig förstås ännu bättre med rätt val av dryck. Även här väljer vi så lokalproducerat som möjligt. I baren finns ölsorter från Sälens Fjällbryggeri i norr till Stjernsunds Brygghus i vår grannkommun och välkända Oppigårds som ligger nästgårds. Läsk från närliggande Sahlins Brygghus och Mora Bryggeri finns också för dig som föredrar det.

När det kommer till vinlistan, så håller vi oss inom Europa med ett varierande utbud.

De ädla dryckerna av starkare slag är till största delen också svenska och småskaliga. Från knäckebrödsbageriet kommer Skedvi Bröd Akvavit och från Tevsjö Destilleri i Hälsingland har vi ett blandat utbud. Ibland har vi gästspel från andra tillverkare.

Allergier

De allra vanligaste allergierna löser vi självklart på plats i restaurangen. Vid mer sällsynt specialkost kontakta oss gärna i förväg på tel 076-116 02 00 eller på e-post restaurangen@skedvibrod.se.

Takeaway

Vår lunchmeny går att beställa på plats som Takeaway, alternativt före lunchserveringen på tel 076-116 02 00.

skedvi_brod_robbie

Robbie är restaurangansvarig.

Skedvi_Brod_Potatissallad

Kallskuret rökt kött från lokala gårdar serveras med krämig potatissallad.