skedvi-brod-bageri

RESTAURANGEN

Matlagning med kärlek, respekt och mattradition

Älskar du vällagad och klok mat lika mycket som vi? Välkommen till oss - vi tror du kommer att trivas! Här ligger fokus på närproducerade råvaror och kulinariska och vällagade rätter. Vi älskar vår svenska mattradition och hämtar gärna inspiration från världen utanför. Våra rätter tillagas med kärlek och respekt för både producenter och råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd.

RÅVARORNA & KNÄCKEBRÖDET

Både fläsk och nötkött levereras från bönder i byn. Potatis, ägg och mjölk finns också inom några kilometers radie. ”Våra” bönder är det viktigaste vi har i vår restaurang - liksom knäckebrödet förstås! På andra sidan väggen ligger bageriet där Skedvi Bröd gräddas på traditionellt sätt i vedeldade ugnar. Det är självklart att det har en hedersplats här i restaurangen. Här får man smula på golvet!

Så långt det är möjligt hämtar vi också grönsaker och rotfrukter från trakten när säsongen gör det möjligt

À LA CARTE

Under sommarmånaderna serveras en fast meny för luncherna och en annan för kväll. I menyn bjuds på kulinariska och spännande rätter, som omsorgsfullt tillagats för att tillfredsställa alla sinnen. Här får kreativiteten än mer utrymme i välkomponerade och spännande rätter.

Menyerna anpassas och kan ibland behöva justeras efter tillgång på råvaror.

À la Carte, lunch (PDF)

À la Carte, kväll (PDF)

 

Gröna rätter

Det närproducerade köttet ligger oss varmt om hjärtat och har en stor plats i vår meny. Men hur är det då med vegetariska alternativ? Det ena utesluter sannerligen inte det andra! Att vi lägger ner lika mycket kärlek och planering i våra gröna alternativ som på övriga menyn är för oss ett självklart val.

Allergier

De allra vanligaste allergierna löser vi självklart på plats i restaurangen. Vid mer sällsynt specialkost kontakta oss gärna i förväg på tel 076-116 02 00 eller på e-post restaurangen@skedvibrod.se.

Takeaway

Vår lunchmeny går att beställa på plats som Takeaway, alternativt före lunchserveringen på tel 076-116 02 00.

skedvi_brod_robbie

Robbie är restaurangansvarig.

Skedvi_Brod_Potatissallad

Kallskuret rökt kött från lokala gårdar serveras med krämig potatissallad.