skedvi-brod-bageri
Skedvi Bröd / Växthuset

VÄXTHUSET

Det spirar i Växthuset

Välkommen till vår senaste begivenhet! Under sommaren öppnar vi upp vår gårdsplan med sommarkafé och butiker inrymda i tolv containers - och kronan på verket, växthuset!

De senaste åren har efterfrågan och vår längtan efter det som grönskar blivit större. Parallellt har visionen funnits om att kunna ta vara på spillvärmen från de vedeldade ugnarna i knäckebrödsbageriet. En kombination av de båda känns självklar - och nu är vi en bra bit på väg! Växthuset är på plats.

JENNY MED DE GRÖNA FINGRARNA

Växthuset drivs av Jenny som har de gröna fingrarna som behövs. Verksamheten har startat i liten skala och på klokt sätt kommer den att få växa sig större. Här spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. Självklart finns de att köpa tillsammans med annat smått och gott, vart efter det växer. Att följa årets säsonger är Jennys filosofi när det gäller odling. Hon, som också ser till att det blomstrar i fabriken i övrigt och har sån känsla för det sköna gröna, kommer också att erbjuda somriga buketter och annat som växer efter säsong.

SPILLVÄRME FRÅN BAGERIET

Arbetet med att kunna använda den överblivna värmen från ugnarna till att värma upp växthuset, är omfattande och fortsätter. Vi gillar den tanken på återbruk och hoppas hitta en lösning inom en snar framtid tillsammans med företag i trakten, som är duktiga på teknik av det slaget.

skedvi_brod_jenny_kangas

Jenny Kangas.

skedvi_brod_vaxthuset_radisor