skedvi-brod-bageri
vaxthus
vaxthus1
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Växthuset

VÄXTHUSET

ANDRA SOMMAREN I VÄXTHUSET

Välkommen till oss i sommar! Nu har vi öppnat vår gårdsplan igen, med sommarkafé och butiker inrymda i ett stort antal containers - och kronan på verket, växthuset!

Efterfrågan utifrån och vår längtan efter det som grönskar har blivit större på senare år. Parallellt har visionen funnits för oss, att kunna ta vara på spillvärmen från de vedeldade ugnarna i knäckebrödsbageriet. En kombination av de båda kändes självklar. Där föddes idén! Växthuset är på plats, och där spirar det och växer för andra sommaren i rad.

JENNY MED DE GRÖNA FINGRARNA

Växthuset drivs av Jenny som har de gröna fingrarna som behövs. Verksamheten startade i liten skala och har på klokt sätt fått växa sig större. Här spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. I år finns än mer av både perenner, buskar, träd, jord, frön och annat som gör trädgårdslivet ännu roligare. Att följa årets säsonger är Jennys filosofi när det gäller odling. Hon som har sån känsla för det sköna gröna, ser också ser till att det blomstrar i fabriken i övrigt.

Välkommen att botanisera bland blomster och ätbart som erbjuds efter säsong.

SPILLVÄRME FRÅN BAGERIET

Arbetet med att kunna använda den överblivna värmen från ugnarna till att värma upp växthuset, är omfattande och fortsätter. Vi gillar den tanken på återbruk! Tillsammans med företag i trakten som är duktiga på teknik av det slaget, hoppas vi hitta en lösning så snart som möjligt.

skedvi_brod_jenny_kangas

Jenny Kangas.

skedvi_brod_vaxthuset_radisor