skedvi-brod-bageri
vaxthus
vaxthus1
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Växthuset

VÄXTHUSET

tredje SOMMAREN I VÄXTHUSET

Välkommen till oss i sommartid! I början på maj öppnar vi gårdsplanen igen med växthus, sommarkafé, inspiration och shopping i inredda containers.

Efterfrågan utifrån och vår egen längtan efter det som grönskar växer för varje år. För tredje sommaren öppnar vi grindarna till vår trivsamma gårdsplan.

JENNY MED DE GRÖNA FINGRARNA

Växthuset drivs av Jenny som har de gröna fingrarna som behövs. Verksamheten startade i liten skala och växer sig lite större för varje år. Här inne spirar det och grönskar då tomater, gurka och blomster växer så det knakar under årets ljusare del. I växthuset och ute på gårdsplanen finns perenner, buskar, träd, jord, frön och annat som gör trädgårdslivet ännu roligare.

I år testas microgrönt för första gången. Dessa små gröna ljuvligheter som sätter både smak och piff på maten och mackan. Förhoppningen är att kunna förse restaurangen likväl som våra besökare, som vill ha extra krydda på maten.

Att följa årets säsonger är Jennys filosofi när det gäller odling, och utefter det kan du till exempel köpa både tomatplantor och tomater, gurkplantor och gurka. Hon som har sån känsla för det sköna gröna, ser också ser till att det blomstrar i fabriken i övrigt.

Välkommen att botanisera bland blomster och ätbart som erbjuds efter säsong.

eu_2

Byggnationen av växthuset, där tomater och andra grönsaker odlas, har lett till utveckling av vår besöksdestination Skedvi Bröd och förlängt säsongen. Investeringen har varit möjlig bl a med hjälp av företagsstöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

jenny_kangas

Jenny Kangas.

skedvi_brod_vaxthuset_radisor