skedvi-brod-bageri
vaxthus
vaxthus1
previous arrow
next arrow
Skedvi Bröd / Växthuset

VÄXTHUSET

FJÄRDE SOMMAREN I VÄXTHUSET

Välkommen till oss i sommartid! I början på maj öppnar vi upp gårdsplanen som ramas in av inredda containers, och där kronan på verket finns, vårt fina växthus.

Efterfrågan och vår egen längtan efter det som grönskar, både i form av blomster och grönsaker, tycks öka för varje år. För fjärde sommaren öppnar vi grindarna till vår trivsamma gårdsplan.

JENNY MED DE GRÖNA FINGRARNA

Växthuset drivs av Jenny som har de gröna fingrarna som behövs. Verksamheten startade i liten skala och växer sig lite större för varje år.

Att följa årets säsonger är Jennys filosofi när det gäller odling, och utefter det kan du till exempel köpa både tomatplantor och tomater, gurkplantor och gurka. Hon som har sån känsla för det sköna gröna, ser också ser till att det blomstrar i och kring fabriken i övrigt.

Kring växthuset hittar du också andra grönsaksplantor, sommarblommor, perenner, träd och buskar, i skön blandning med trädgårdstillbehör och annat som gör livet i trädgården ännu trivsammare.

LEVERERAR TILL RESTAURANGEN

Samarbetet med restaurangen blir större och innehåller mer och mer grönt och gott för varje år. Växthus-Jenny ser också till att förse dem med microgrönt, små gröna ljuvligheter som sätter både smak och piff på maten. Det kan man kalla närproducerat. Det är precis som vi vill ha det!

Välkommen att botanisera bland blomster och ätbart som erbjuds efter säsong.
eu_2

Byggnationen av växthuset, där tomater och andra grönsaker odlas, har lett till utveckling av vår besöksdestination Skedvi Bröd och förlängt säsongen. Investeringen har varit möjlig bl a med hjälp av företagsstöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

jenny_kangas

Jenny Kangas.

skedvi_brod_vaxthuset_radisor