RESTAURANGEN
Matlagning med kärlek, respekt och mattradition
Älskar du vällagad och klok mat lika mycket som vi? Då tror vi du kommer att trivas! Här ligger fokus på närproducerade råvaror och kulinariska och vällagade rätter. Vi älskar vår svenska mattradition och hämtar gärna inspiration från världen utanför. Rätterna tillagas med kärlek och respekt för både producenter och råvaror, som så långt det är möjligt hämtas från Stora Skedvi med omnejd.
ÄTA HOS OSS
Lunch hos oss innebär rejäla, vällagade och kulinariska rätter, på traditionellt sätt eller med skön twist. Lunch serveras 11-15 alla dagar som vi har öppet, undantaget söndagar i december då julbord serveras (förbokas alltid).
Bondens Lunch serveras tisdag-fredag under större del av året. Lördagar och helgdagar serveras Helglunch. Under sommaren serveras Sommarmeny. För menyer och priser läs mer här.
I vår kvällsmeny får kreativiteten än mer utrymme i välkomponerade och spännande rätter. Restaurangen har kvällsöppet fredagar och lördagar från kl 17 under större delen av året. Sommartid även onsdag-torsdag. Köket stänger kl 21. Läs mer om öppettiderna här.
Under perioden 22/11-22/12 serveras endast julbord kvällstid, alltså ingen a la carte-servering. Julbordet förbokas alltid (ej drop in). Under slutet av december och januari har restaurangen stängt kvällstid. Restaurangen öppnar återigen för servering kvällstid 31/1-1/2.
Vi rekommenderar att du bokar bord till kvällarna, men välkomnar dropin i mån av plats. Ingen bordsbokning för lunch.
Aktuella menyer hittar du här. Menyerna kan ibland behöva justeras efter tillgång på råvaror.
RÅVARORNA & KNÄCKEBRÖDET
Fläsk och nötkött levereras från bönder i byn. Potatis, ägg och mjölk finns också på några kilometers avstånd. Lär mer om "våra bönder" här. De här råvarorna är det viktigaste vi har i vår restaurang - liksom knäckebrödet förstås! Vägg i vägg ligger bageriet där Skedvi Bröd gräddas i vedeldade ugnar. Det har självklart en hedersplats här i restaurangen. Här får man smula på golvet.
Så långt det är möjligt hämtar vi också grönsaker och rotfrukter från vårt växthus och trakten när det är säsong.
Gröna rätter
Det närproducerade köttet ligger oss varmt om hjärtat och har en stor plats i vår meny. Men det ena utesluter sannerligen inte det andra! Att vi lägger ner lika mycket kärlek och planering i våra gröna alternativ som på övriga menyn är för oss ett självklart val.
Drycker
Maten gör sig förstås ännu bättre med rätt val av dryck. Även här väljer vi så lokalproducerat som möjligt. I baren finns ölsorter från Sälens Fjällbryggeri i norr till Stjernsunds Brygghus i vår grannkommun och välkända Oppigårds som ligger nästgårds. Läsk från närliggande Sahlins Brygghus och Mora Bryggeri finns också för dig som föredrar det.
När det kommer till vinlistan, så håller vi oss inom Europa med ett varierande utbud.
De ädla dryckerna av starkare slag är till största delen också svenska och småskaliga. Från knäckebrödsbageriet kommer Skedvi Bröd Akvavit och från Tevsjö Destilleri i Hälsingland har vi ett blandat utbud. Ibland har vi gästspel från andra tillverkare.
Allergier
De allra vanligaste allergierna löser vi självklart på plats i restaurangen. Vid mer sällsynt specialkost kontakta oss gärna i förväg på tel 076-116 02 00 eller på e-post restaurangen@skedvibrod.se.
Takeaway
Vår lunchmeny går att beställa på plats som Takeaway, alternativt före lunchserveringen på tel 076-116 02 00.
Sommartid är vår uteservering öppen.